Vi har åpent 24/7, med unntak av helligdager og helgedager
Norge gratis:

Frakt og levering

Vi samarbeider kun med seriøse tilbydere innenfor fraktbransjen for å sørge for at pakken kommer fram trygt og uten problemer. Vi sender også alltid med sporingslenke slik at du til enhver tid kan se hvilke terminaler pakken har vært innom. Du vil da få et estimat for når pakken ankommer.

På denne siden har vi samlet en del ofte stilte spørsmål rundt transport og levering. Om du ikke finner svaret under er det bare å kontakte oss. Kundeserviceteamet assisterer deg med et smil om munnen!

Hvordan ser pakken ut?

Boksene ordren sendes i er anonyme og avslører ikke hva pakken inneholder. Du trenger altså ikke å være bekymret for at noen skal vite hva du har kjøpt når du handler hos oss. Vi sørger også for at innpakningen er polstret for å unngå skader under transport.

Vil pakken bli levert rett i postkassen?

Om størrelsen på ordren er fysisk liten kan det leveres i postkassen som brevpakke. Det er fraktselskapet som tar avgjørelsen om hvordan pakken til slutt blir levert. Noen tilbyr rett på døren mens andre leverer til pick-up points eller postkontor.

Når blir varene sendt?

Etter du har sendt inn bestillingen og betaling er godkjent og mottatt sendes bestillingen innen 24-72 timer. Du vil da få en bekreftelse med sporingsnummer vedlagt.

Må jeg signere for pakken?

Om du må signere kommer an på fraktselskap og leveringsmetode. Om pakken er liten nok vil den ofte bli levert rett i postkassen. Om du skal hente den på postkontoret eller et pick-up point kreves det som aller oftest en signatur. Alle leveranser fra norgeklinikk.com sendes i anonym innpakning. Du trenger ikke å være bekymret for at postbudet eller de som jobber på postkontoret/pick-up stedet finner ut av hva du har bestilt.

Hvilket leveringsselskap bruker vi?

Leveringsselskap blir bestemt etter hvilken leveringsmetode som har blitt valgt og hvor pakken skal leveres. Forskjellige selskap har forskjellige tjenester og leveringsadresser. For spesielle adresser må ofte flere selskaper brukes for å få pakken hele veien til leveringsadressen.

Kan jeg spore sendingen når den er underveis?

Ja, pakkene kan spores på https://www.17track.net/. Når pakken har blitt sendt fra vårt lager vil du motta en sporingslenke på e-post. Sporingen blir oppdatert for hver terminal pakken er innom, så er om det ikke er noe aktivitet betyr ikke det at pakken ikke har beveget på seg.

Hvor mye koster frakten?

Fraktkostnaden er avhengig av leveringsmetode og valg av tjeneste. Man kan velge enten ekspresslevering eller standard. Frakt selskapet kan også ha forskjellige tjenester du kan velge mellom til forskjellige priser.

Tilbys det gratis frakt?

Ja, om summen på bestillingen er over 2000 kroner tilbyr vi gratis frakt. Det kan derfor være lurt å legge inn færre men større ordrer for å spare penger. Om man ikke har et såpass stort behov selv kan man alternativt kan man høre med venner og kjente om de trenger noe fra norgeklinikk.com. Det er ofte ikke så mye som skal til for å kunne spare penger på frakten.

Hva gjør jeg om varen kommer frem skadet?

Om du mottar en skadet vare må du kontakte vår supportavdeling via epost. Om du har mulighet, send ved bilde eller video av skadet vare som tydelig viser skaden. Om det er alvorlige skader på produktet kan vi sende ny vare uten ekstra kostnader.

Hvilke vilkår gjelder for frakt?

For standardsendinger vil leveransen ta fra 7 til 21 dager etter varen har blitt sendt fra oss. Ekspressfrakt tar fra 5 til 7 dager fra sending. Om pakken likevel ikke har blitt levert etter 7 dager kan det være et problem med mottakers adresse. Kunden bør i så tilfelle kontakte leveringsselskapet for å finne ut av hva grunnen til forsinkelsen er. Sjekk sporingslink for å se hvor pakken befinner seg og om den sitter fast på en av fraktselskapets pakkestasjoner.

Hva om jeg mottar brev fra Tollvesenet i posten?

Om du mottar et brev hvor med krav om å betale toll skal du ignorere dette og ikke betale kravet. Pakken vil da bli sendt tilbake til oss. Kontakt vår kundeservice så sender vi en ny pakke uten at det vil komme noen kostnader.

Har du noen andre spørsmål angående frakt?

Kontakt support eller bruk kontaktskjemaet du finner på nettsiden. Legg gjerne ved ordrenummer så kan vi hjelpe deg enda raskere. All korrespondanse vil holder anonymt så ikke vær redd for å kontakte oss.